Laikkahakkurit H sarja

H sarja on erityisesti puunkaato-, puisto- ja puutarhanhoitoyrityksille, sekä tietenkin myös yksityiskäyttöön. Näissä hakkureissa on keskitytty erityisen tasalaatuisen hakkeen valmistuksen vaatimuksiin. Tähän päästään mikroterillä ja heittotorven alkuun sijoitetuilla lisäveitsillä. Tasalaatuista haketta voidaan käyttää ongelmitta esim. stokeriruuvilla varustetuissa lämmityskattiloissa, maisemoinnissa ja se soveltuu myös pellettien raaka-aineeksi.

Käyttövoimaksi on valittavissa dieselmoottori(M), traktorin V.O.A.(G) tai sähkömoottori(E). Hakkurit voidaan varustaa äänieristetyllä dieselmoottoriyksiköllä.

Tarvittaessa materiaalin käsittely tapahtuu kuormaimella erityiselle syöttösuppilon korvaavalle syöttöpöydälle. Käsiteltävän rungon maksimihalkaisijat ovat 250 ja 300 mm.

Konetta syötetään avaraan syöttösuppiloon, joka päättyy kahteen pystysuuntaiseen syöttörullaan. Itsenäisellä nopeussäädöllä varustetut hydraulikäyttöiset rullat työntävät haketettavan materiaalin teriä vasten.

H sarjan hakkurit ovat varustettavissa ”no stress” laitteella, joka suojaa konetta ylikuormitukselta. Ylikuormitustilanteessa syöttö pysäytetään automaattisesti, kunnes tehontarve palautuu normaaliksi ja syöttö jatkuu jälleen välittömästi.

Tasalaatuinen hake muodostuu vaiheittain teräjärjestelmässä ja poistuu 270° kääntyvästä heittotorvesta. Lisävarusteena on mm. pidennetty heittotorvi ja täysin hydraulisesti säädettävä kääntö ja heittoetäisyys.

Seuraavaksi muutamia lukuisista lisävarusteista:

  • kuormain puutavarakouralla
  • syöttöpöytä kuormainkäyttöön
  • ”no stress” -laite käyttötuntimittarilla
  • ääntä vaimentava maalaus sekä laipio syöttösuppilossa
  • integroitu hakekontti perävaunuasennuksessa
  • tela-alusta

Vahvat, luotettavat ja helppokäyttöiset H sarjan koneet edustavat edullisinta kokonaistaloudellista ratkaisua niille, jotka haluavat saada yhdenmukaista ja vakiokokoista haketta.