1-akseliset perävaunut

Tässä kokoluokasta löytyy täsmälleen sopiva perävaunu niin nykyisin yleistyviin pieniin nelivetotraktoreihin kuin myös vanhempiin kevyisiin traktoreihin. 1-akselisten perävaunujen kantavuudet ovat 1…6 tonnia.

Portaattomasti säädettävällä vetoaisan tukijalalla vetosilmukka osuu tarkasti myös traktorin kiinteään vetokitaan.

Avautuvat laidat ovat teräsprofiililevyä sinkittynä tai maalattuna. Laidat voidaan avata täysin alas, jolloin lastaus trukillakin onnistuu sivuilta.

Lavan alareunoissa olevilla räikkärullilla kuormaliinat tai köydet kiristyvät luotettavasti kuorman ympärille.

3-kaatokippi on vakiovaruste, kippaussuunta voidaan valita helposti asentamalla lukitustapit halutun kippauspuolen saranoihin.

Kuljetuslavettien kantavuudet ovat 5…6 tonnia. Lavetti voi olla varustettu kaksitoimisella kippisylinterillä, jolloin kuormatila voidaan kääntää kaltevaksi, eikä tarvita erillisiä ajosiltoja.

Kaikista perävaunuista on mekaanisella tai hydraulisella vetojärjestelmällä varustetut versiot ja jokainen on varustettu mekaanisilla tai hydraulisilla jarruilla.

Näiden perävaunujen jarrutusteho ei ole riippuvainen traktorin hidastuvuudesta (ei inertiajarrut). Traktorin tyyppihyväksytty maksimi perävaunun kokonaismassa voidaan kytkeä laillisesti ja turvallisesti kuljetettavaksi yleisillä teillä.

Lisävarusteina mm:

Holkit lavarakenteeseen karikoita varten sivuille ja taakse (edessä ovat vakiona), erilaiset laitarakenteet: putkipalkki- (Comas) tai alumiiniprofiililaidat, ylä- ja alareunasta avattavuus, umpi- tai verkkokorokelaidat, hydraulijarrut mekaanisten tilalle.