Kuljettimet

Ketjukuljettimet ovat suunniteltu syöttämään puuta yhdistelmä- ja klapikoneille, jotka samalla tuottavat tarvittavan käyttövoiman. Saatavilla on 2 tai 3 ketjuiset mallit. Täysin ruuviliitoksin koottu vankka runkorakenne mahdollistaa erilaiset kuljetinkokoonpanot. Poikittaiskuljetin on vakiona vapaasti pyörivillä rullilla, hydraulikäyttöiset rullat saatavissa lisävarusteena.

Ketjukuljettimien siirrettävyys on toteutettu pyöräalustalla ja traktoriin kytkettävällä vetoaisalla.

Hihnakuljettimia on saatavissa erittäin laaja valikoima. Mallisto jakautuu kahteen päärakenneryhmään, teleskooppirunkoisiin siirtoalustalla tai ilman ja kiinteärunkoisiin samoilla alustavaihtoehdoilla. Hihnojen leveydet ovat 250 – 600 mm ja kuljettimien pituudet 4 – 8 m, joka mahdollistaa siirtokorkeuden lähes 5 metriin.

Kuljettimien hihna ja rungon pinnoitus valitaan siirrettävän materiaalin mukaisesti. Kuljettimet soveltuvat klapien, hakkeen, pellettien tai vaikkapa purkujätteen siirtoon.

Käyttövoima voi olla hydraulinen, yksi- tai kolmivaihevirta tai polttomoottori. Kaksoiskäyttövoima on myös saatavissa esim. sähkö+hydrauliikka.