Rumpuhakkurit PTH sarja

PTH sarja on kehitetty vaativaan ammattikäyttöön. Koneiden teräsrakenteet ovat täysin Pezzolatolla valmistettuja parhaista rakenneteräksistä. Kaikki hakkureihin asennetut korkalaatuiset hydrauliset, sähköiset ja elektroniset komponentit ovat ainoastaan eurooppalaisten valmistajien toimittamia.

Käsiteltävän rungon maksimihalkaisijat ovat 300 – 900 mm.

Täsmälleen oikein muotoiltu syöttöpöytä ilman ylimääräisiä ulkonevia kulmia mahdollistaa haketettavan materiaalin sujuvan etenemisen terille. Syöttöpöydän suljetturakenteisen telamaton kääntöpiste on kokoojaruuvien yläpuolella, joten kaikki roskat menevät hakkuriin ja työmaa-alue pysyy siistinä.

Pezzolato rumpuhakkureissa käytetään massiivisia, korkean hitausmomentin omaavia umpiroottoreita. Tämä vankka ja kestävä rakenne vakauttaa hakkureiden käyntiä kuormitustilanteiden nopeasti vaihdellessa. Terävaihtoehtoja on mm. vakiona perinteinen lukuisia teroituskertoja salliva malli ja edullinen muutaman kerran teroitettava kevytterä. Jälkimmäisen kiinnitystapa on kokonaan uudentyyppinen ja erittäin nopea asentaa perinteiseen verrattuna.

Rummun ympäriltä avautuvat rakenteet takaavat turvallisen ja helpon terähuollon ja seulaverkon vaihtotyön.

Vastaterä on varustettu murtopulttikiinnityksellä tai hydraulisella vapautusjärjestelmällä mallista riippuen.

Pezzolatolle tunnusomainen umpiroottori teräjärjestelmineen ja seulaverkkoineen takaavat tarkasti säädettävän, tasalaatuisen hakkeen alhaisella polttoaineen kulutuksella. Hake kuormataan heittotorvella tai hihnakuljettimella, myös molemmat poistojärjestelmät on asennettavissa samaan koneeseen useimmissa malleissa.

Lisävarusteena toimitettava järeä C-runkoinen halkaisulaite paloittelee nopeasti isoimmat rungot myös pienempien hakkurimallien käsittelyyn sopivaksi.

Hakkurit voidaan asentaa kuorma-auton tai traktorin perävaunuun, tela-alustalle, koukkuvaihtolavarungolle tai kuorma-autoalustalle. Kuorma-autoasennuksessa koko asennusprosessi tapahtuu Pezzolaton tiloissa. Tässä tapauksessa kuormaimen ja hakkurin käyttöpaikka on joko muokattu auton oma ohjaamo tai kuormainohjaamo.

Perävaunuasennus voidaan varustaa hydraulisella vetojärjestelmällä, jolloin yhdistelmän liikkuvuus vaikeissa olosuhteissa paranee merkittävästi. Traktorin perävaunun jarrujärjestelmä voi olla joko hydrauli- tai paineilmakäyttöinen.

Rumpuhakkurit on asennettavissa kiinteästi sähkömoottorikäytöllä. Tällöin syöttölinjaan voidaan samalla toimittaa esim. metallinpaljastin.

Kaikki hakkurit lähtevät Pezzolaton tehtaalta asiakkaille koeajettuina ja säädettyinä valmiina työhön.